Go to Top

Seminars Danish

Har du nogensinde prøvet at evaluere måleusikkerheden før eller efter din 3 – koordinatmåling?

Hvis du har, indså du sandsynligvis, at det er alt andet end let. Tilgængelige standarder (ISO 15530-serien) giver en vis vejledning, men der er stadig brug for en masse specialviden i de fleste tilfælde.

Som et resultat er måleusikkerheden ofte overset eller sprunget over. Men målinger udføres til et formål, og uden måleusikkerhed er der ingen måde at fastslå, om dette formål er opnået eller opnåeligt.

Det svarer til at købe et køretøj uden at vide, om det er en knallert, en racerbil eller en varevogn ville det være passende til formålet?

I de fleste tilfælde behøver usikkerhedsopgørelsen ikke at være helt nøjagtig, men øvre afgrænsning er tilstrækkelig (PUMA-metode, ISO 14253 2).

Det EU-finansierede projekt EUCoM (Evaluering af usikkerheden i koordinatmåling) har til formål at hjælpe industrien i denne vanskelige opgave. Der er udviklet to metoder: en eksperimentel, hvor der er man via målinger i forskellige retninger beregner usikkerheden samt en ren beregningsmæssig hvor man ud fra begrænset information kan forudsige usikkerheden

Du er inviteret til at deltage i online EUCoM-seminaret, der opsummerer projektets resultater og specifikt introducerer de udviklede metoder.

Seminaret er opdelt i to dele. Den første er på engelsk og giver baggrunden for projektet, resultaterne af interesse for industrien og en første smag af dets anvendelse. Anden del er national på nationalt sprog. Den rapporterer om de erfaringer, der er opnået i landet, når metoderne anvendes, og samler spørgsmål, indtryk og forslag. Se tabellen nedenfor for detaljer.

Seminaret er gratis, men du skal tilmelde dig.

Plenarmøde:

Hvorfor skal du deltage i dette seminar?

  • Lær om den seneste udvikling i implementering af forenklede måder til bestemmelse af CMM-måleusikkerhed
  • Relevant for industrielle brugere fra forretningsledere til ledende medarbejdere
  • Mulighed for at give feedback om metoderne
  • Lær om fremtidigt standardiseringsarbejde
  • Workshops på både engelsk og dit lokale sprog
  • Netværk med ligesindede fagfolk i hele Europa

Seminaret vil blive afholdt på engelsk

WHEN: Tuesday 29th June 2021

WHERE: ONLINE

REGISTRATION: Please fill in the registration form HERE.